У травні цього року у Львівській області на 18 відсотків зросла вартість фруктів. Разом з ними подорожчали і овочі з «борщового набору».

Про це повідомили у Головному управлінні статистики Львівщини.

У порівнянні з квітнем, ціни на харчові продукти у травні зросли на 1,5%, а від початку року їхня вартість збільшилась на 5,8%.

Водночас повідомляється, що у травні значно зросла вартість фруктів.

Крім того, соняшникова олія, майонез, м’ясо птиці, жива, охолоджена риби подорожчала на 8,3-3,6% Також зросла вартість свинячого м'яса, меду, рибних консервів, круп та кондитерських виробів з цукру на 2,7-2%.

Ціни на огірки та помідори навпаки знизились на 43,9% та 19,1% відповідно.

Що ж до цін на овочі «борщового набору», то вони також різко зросли. Так, на 36,4% подорожчала капуста білокачанна, на 30,7% – буряк, на 26,6% – цибуля ріпчаста, на 17,1% – морква.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ