Про це розповіла заступник начальника з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська-Нор під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Оксана Куманська-Нор нагадала, що з 1 січня 2016 року в Україні набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їхніх обтяжень», який передбачає, що вносити зміни до реєстру зможуть нотаріуси та відповідні працівники в органах місцевого самоврядування.

«До 30 квітня органи юстиції продовжують здійснювати повноваження у сфері державної реєстрації, передаючи свої повноваження новим суб’єктам. Із 1 січня у 100% готовності реєструвати майно по-новому опинилися нотаріуси, а районні державні адміністрації та міста обласного значення є на стадії набуття цих повноважень», – розповіла чиновник.

Вона додала, що в Турківському, Сколівському, Мостиському, Городоцькому, Радехівському та Стрийському районах громадяни можуть звертатися для реєстрації права власності та бізнесу до органів юстиції, до нотаріусів та у відповідні відділи районних адміністрацій.

Як писав «Вголос», 26 листопада минулого року парламент у другому читанні ухвалив розроблений Міністерством юстиції пакет законів із децентралізації та демонополізації реєстраційних послуг, відповідно до якого органи юстиції позбавляють такої функції як державна реєстрація бізнесу та прав нерухомості.

ІА "Вголос": НОВИНИ