Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів член ради Громадської організації «Клуб мандрівників Прикарпаття», організатор двох пошукових експедицій бункеру Головного осередку пропаганди ОУН і УПА Богдан Сидорак.

За його словами, про партизана розповіла друкарка, що перебувала у бункері Головного осередку пропаганди ОУН і УПА, Дарія Малярчин-Шпиталь.

«Вона згадувала про останнього партизана бункеру під псевдо «Стрийко», родича охоронця адміністратора бункеру Івана Корчинського. А район приблизного поховання партизана нам показав 84-річний місцевий мешканець. Це неподалік с. Корчин, поблизу водоспаду Гуркало, - зазначив він. – Ми вирішили, що треба його віднайти та перепоховати, як належить, на місцевому кладовищі. Таким чином завершимо нашу місію в пам’ять про тих учасників визвольних змагань, що перебували у бункері».

Нагадаємо також, у середу, 23 серпня, у с. Корчин Сколівського району відбудеться урочисте відкриття туристичного шляху «До Бункеру Головного Осередку Пропаганди ОУН і УПА».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ