У п’ятницю, 21 травня, іспитом із хімії розпочалася основна сесія ЗНО-21.

На Львівщині мали намір пройти тестування з цього предмета 848 осіб, а прийшли в пункти здачі ЗНО 693 учасники, що становить 81,72 %. Показник Львівщини вищий, аніж середній по Україні, адже загалом участь у тестуванні з хімії взяли 9885 осіб – 77,6 % від загальної кількості зареєстрованих.

Найбільша явка учасників на пункти тестування з хімії зафіксована у Рівненській області – 87,5 %, а найменша – у Кіровоградській області (58,7 %).

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, шестеро учасників ЗНО не були допущені до пунктів тестування через запізнення, відсутність документа, що посвідчує особу. Представників із Львівщини серед них не було. Дотримання процедури тестування в Україні контролювали 57 громадських спостерігачів. Іспит із хімії відбувся з дотриманням протиепідемічних вимог.

«Для забезпечення освітнього процесу в навчальних закладах в умовах карантинних заходів Львівщина отримала перший транш субвенції в сумі 6,9 млн грн. Загалом постановою уряду для Львівської області передбачено у 2021 році додаткове фінансування для забезпечення освітнього процесу в навчальних закладах в умовах карантинних заходів у розмірі понад 68 млн гривень», – йдеться в повідомленні ЛОДА.
Нагадаємо, тест ЗНО з хімії складався з 52 завдань трьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. Результати тестування з хімії будуть відомі до 6 червня.

Із завданнями сертифікаційної роботи з хімії і правильними відповідями можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021. Хімія».

ЗНО-2021 триватиме з 21 травня до 16 липня. Кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з п'яти навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з дванадцяти навчальних предметів: українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ