Уже з вересня експерти департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації  спільно з  учасниками студентським самоврядуванням будуть навчати школярів області,  як запобігти хворобам.

Про це йшлося на брифінгу з приводу презентації проекту.

Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА зазначив,що наголос роблять  на профілактиці серцево-судинних захворювань та  цукрового діабету,  а також пропагуватимуть здорове харчування та фізичну активність серед молоді.

За словами Галини Бордун, радниці голови Львівської ОДА,  зараз іде набір  волонтерів, , які спільно з експертами департаменту будуть проводити  заняття.  Проект  запрацює з вересня, коли стартує навчальний процес. Волонтери будуть навчати школярів безпосередньо в своїх територіальних громадах, де вони власне проживають.

«Молодій людині легше переконати іншу молоду людину, подібну за віком. Волонтер, який пройде цей шлях, зможе пояснити важливість профілактики не лише школярам, а й своїм близьким, сусідам та друзям», - зауважила Галина Бордун

Як  зазначив Дмитро Беш, експерт Департаменту охорони здоров’я  ЛОДА з кардіології, що більше половини смертей в Україні, незажаючи на коронавірус, це є онкопатології та серцево-судинні захворювання.

«Раптові серцеві смерті не є рідкістю і стосуються в основному молодих осіб віком 30-50 років. І найчастіше, в критичній ситуації біля потерпілого знаходиться не медик, а хтось з близьких, тому важливо навчити їх першій медичній допомозі, це зможе зберегти життя», - підсумував  Дмитро Беш.

Голова Студентської ради Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Андрій Парфенюк  зазначив, що у липні набиратимуть команду волонтерів, а з серпня почнеться навчання.

«Охочих є багато, ми запустили онлайн-форму для реєстрації волонтерів», - додав Андрій Парфенюк .

Зареєструватися   для участі у проєкті можна  за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ