Слідчим відділом Яворівського відділу поліції 25 березня повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), колишньому начальнику районного відділу земельних ресурсів. Він здійснив відвід у власність 7 земельних ділянок загальною площею більше 1,6 гектарів для будівництва житлових будинків та господарських будівель, використавши недостовірні дані щодо розташування цих ділянок в межах населеного пункту, інформує відділ комунікацій Нацполіції Львівщини.

Як з’ясували правоохоронці, у 2007 році посадовець, не встановивши фактичного місця розташування ділянок і їх цільового призначення, не переконавшись у тому, що вони знаходяться у межах одного із населених пунктів Яворівського району, виготовив технічну документацію на 7 земельних ділянок, що відводились у власність громадянам.

Водночас встановлено, що зазначені земельні ділянки знаходяться за межами населеного пункту та належать до сільськогосподарських земель запасу і, згідно ст. 38 Земельного кодексу України, не відносяться до земель житлової та громадської забудови. Виходячи з цього, вони не могли відводитись для здійснення будівництва і обслуговування житлових будинків та господарських споруд.

Внаслідок протиправних дій посадовця із земель державної власності було неправомірно вилучено 7 земельних ділянок загальною площею більше 1,6 гектарів вартістю 813 тисяч гривень.

28 березня, обвинувальний акт скеровано на розгляд у суд.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ