Ще нещодавно, у ведмежому притулку «Домажир», що поблизу Львова, мешкало 22 врятованих ведмеді. А вже вчора, там з'явились нові чотирилапі.

Про ведмеже поповнення «Вголосу» розповіла менеджерка з маркетингу притулку «Домажир» Оля Федорів.

Тепер, на території реабілітаційного закладу проживатиме 25 бурих. Нових мешканців притулку звуть Сірко, Рута та Андор. Двом старшим ведмедям - по 13 років, а молодшому - всього 5 місяців. Їх привезли з околиць Львівської області, утім, хто саме передав тварин, поки що не розповідають.

Фото: Ведмежий притулок «Домажир»

Щоправда, аби побачити нових чотирилапих, доведеться трішки зачекати. За словами працівників «Домажиру», спочатку ведмедики мають адаптуватися на новій території, а вже тоді на них зможуть подивитися гості притулку.

«Зараз ведмеді знаходяться на адаптації, вони мають освоїти нову територію, тому ми зараз не будемо показувати їх відвідувачам, оскільки ведмеді можуть зазнати стресу», - розповідає Оля Федорів.

Додамо, ведмежий притулок "Домажир" розташований всього в 20 кілометрах від Львова поблизу села Домажир Яворівського району. Він функціонує вже 4 рік за підтримки Міжнародного фонду "Чотири лапи" і є домівкою для ведмедів, яких вдалось вивезти з несприятливих умов.

Притулок поціновувачі тварин можуть відвідати щодня з 10:00 до 19:00.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ