Про це інформує прес-служб Львівської обласної ради.

На нараді були присутні представники профільних управлінь та департаментів Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації.

Валерій П’ятак зазначив, що йде успішно реалізація проектів міжнародної технічної допомоги, зокрема, тих, які співфінансують з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. За інформацією заступника директора департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Івана Носа, скеровано кошти на дофінансування проекту МТД з рекультивації територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівським ДГХП "Сірка"; на проведення робіт із каналізування Городка, які виконують у рамках проекту  «Розвиток партнерського співробітництва з метою вдосконалення транскордонної інфраструктури охорони середовища в околицях Порожа і Заґужа в Польщі, а також міста Городок в Україні», а також на проект  «Розвиток курортних територій Горинець-Здруй і Моршина - шанс на активізацію польсько-українського прикордоння».

Окрім того, як зазначалося під час наради, активно ведеться підготовка до реалізації проектів МТД у сфері дорожнього господарства. Однак, як підкреслив Валерій П’ятак, її слід пришвидшити, бо ці роботи треба виконати, допоки дозволяють погодні умови. Нагадаємо, що цьогоріч з обласного бюджету планують підтримати реалізацію двох проектів МТД з цього напрямку:  це співфінансування проекту «Покращення доступності та якості прикордонної дорожньої інфраструктури Етап ІІ - перебудова ІІ відрізка повітової дороги Грубешів - Кирилів - Долгобичів - державний  кордон та ремонт дороги в Угринові», який реалізовує Хоробрівська сільська рада Сокальського району, та проект «Підвищення доступності Бєщадського повіту та Старосамбірського району шляхом інтегрованої діяльності у сфері транспортної інфраструктури», який впроваджує Старосамбірська міська рада. Обидва проекти реалізовують у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща - Білорусь - Україна».

Також учасники наради обговорили питання підготовки до процесу співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги з обласного бюджету на 2015 рік. Зокрема, 1 вересня завершується термін подачі запитів на отримання співфінансування.

В обласному бюджеті у 2014 році передбачено  3,5 млн грн на співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги. Ці кошти передбачені у межах Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2012 - 2014 роки, а також із обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища та коштів, передбачених на реалізацію заходів із фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг.

ІА "Вголос": НОВИНИ