Про це сьогодні під час прес-конференції заявив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, конкурси та співбесіди із кандидатами транслювалися в Інтернеті в режимі он-лайн.

«Львівська юстиція спробувала по-новому підійти до пошуку кандидатів на керівні посади. Всі письмові екзамени транслювалися в он-лайн режимі, всі конкурсні роботи кандидатів на посади після їх виконання були відскановані і викладені у мережу. Тож будь-хто з експертів може ознайомитися з роботами і переконатися, що всі обрані кандидати мають знання з Конституції України, історії, так і володіють профільними знаннями стосовно законодавчих аспектів юстиції», – пояснив Жукровський.

Разом із цим заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе, який підключився до прес-конференції через Skype, зазначив, що он-лайн співбесіди набрали в Інтернеті понад 10 тисяч переглядів. Окрім того, понад 3 тисячі користувачів залишили на сторінці власні відгуки.

«Така велика кількість охочих побачити як юстиція обирає нових керівників говорить про те, що громадськість цікавиться кандидатами і їй не байдуже, кого оберуть на посади врешті-решт», – сказав Гія Гецадзе.

Він також додав що, ті претенденти, які не пройшли іспит, – отримали гарний досвід, який знадобиться їм у подальшому.

«Багато кандидатів не склали іспит, але ми взяли їх до резерву, і у подальшому будемо пропонувати їм спробували свої сили у майбутніх конкурсах», – запевнив заступник міністра.

Як зазначив Ярослав Жукровський, під час проведення конкурсів члени комісії звертали увагу на неординарність претендентів, їхню природність, чітке бачення реформ в управлінні юстиції і готовність до впровадження кардинальних змін у структурі.

Він також акцентував на тому, що управлінням було прийнято рішення про ротацію 9-ти начальників. Це зроблено для того, аби підвищити показники в роботі в тих містах, де це потрібно. Зокрема, начальник районного управління у Стрию відтепер працюватиме у Дрогобичі, а одне з районних управлінь Львова очолить людина із Кам’іянка-Бузького району. Заступник Галицького районного управління юстиції призначено керівником Франківського рай управління.

Жукровський додав, що до команди юстиції Львівщини було прийнято енергійну та харизматичну переселенку з Луганська, яка має досвід у структурі.

«Ми беремо відповідальність за нову команду і готові допомагати кожному, аби змінити застарілий підхід у роботі», – підсумував Ярослав Жукровський.

Нагадаємо, управління юстиції Львівщини ще у вересні оголосило відкритий конкурс на заміщення 57-ми керівних посад.

Згодом, у юстиції розповіли про те, що райуправління очолить 25-річна дівчина, бо в неї «світяться очі».

ІА "Вголос": НОВИНИ