Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, на Львівщині, у м.  Яворові відкрили меморіал пам’яті воїнам 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Участь у заходах взяли керівництво області, духовенство, військові, депутати, громадськість.

«Шана та пам'ять про наших захисників має жити вічно. Нині маємо згадати кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від одвічного ворога. Вірю, Україна переможе і стане сильною державою, із могутнім військом та відновленою територіальною цілісністю», - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Присутні також поклали квіти до пам`ятника та хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх хто поліг, захищаючи незалежність України.

Опісля відбулася мистецька програма.

Довідково:

24-та Окрема механізована бригада імені короля Данила (24 ОМБр, в/ч А0998) — формування механізованих військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Перебуває у складі оперативного командування «Захід». Бригада веде свою історію від 24-ї мотострілецької дивізії СРСР, з дивізії була переформована у 2003 році.

19 травня 2001 указом Президента України № 268/2001, дивізії було присвоєне почесне найменування «Імені князя Данила Галицького». У 2004 році 24 ОМБР визнана найкращою бригадою в західному оперативному командуванні, а 2005 року Міністр оборони України Анатолій Гриценко назвав бригаду найкращим підрозділом Сухопутних військ Збройних Сил України. Бригада брала участь у миротворчих місіях, у командно-штабних навчаннях «Артерія 2007», «Взаємодія 2010», а також у міжнародних навчаннях «Щит миру» в рамках спільної програми України і НАТО - «Партнерство заради миру».

ІА "Вголос": НОВИНИ