Сьогодні, 9 жовтня, на Львівщині, у м. Миколаєві, на базі навчально-виховного комплексу відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр.

Про це пише прес-служба Львівської ОДА.

У центрі облаштували кабінети практичного психолога, вчителя-реабілітолога, дефектолога, сенсорну кімнату тощо.  Крім цього, встановили пандус і зручні двері для пересування дітей із інвалідністю.

«Такі центри надаватимуть послуги дітям із особливими потребами від двох до 18 років. Всі послуги є безкоштовними. Вони вже функціонують у Городоцькому, Буському, Сокальському та Миколаївському районах. На черзі — відкриття у м. Червоноград і м. Борислав. Такі центри функціонуватимуть у кожній адміністративні одиниці. На сьогодні прийняте рішення щодо створення на Львівщині 25-х інклюзивно-ресурсних центрів, на черзі вони рішення щодо ще одного. До кінця року буде створено усі 26 закладів», -  наголосила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

У закладі зможуть навчатися діти з порушеннями опорно-рухового апарату, зі затримкою психічного розвитку, з порушенням інтелектуального розвитку, слуху та зору.

До слова, на здійснення ремонтних робіт із місцевого бюджету виділили 300 тис. гривень, на закупівлю корекційних засобів і спеціального обладнання з державного бюджету виділили понад 250 тис. гривень.

Зазначимо, що у Миколаївському районі проживає 6,8 тис. дітей віком 0...18 років, із них кількість дітей із особливими освітніми потребами становить 720 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ