Про це у вівторок, 22 серпня, під час прес-конференції розповіла т.в.о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Мирослава Туркало, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, минулого року у с. Куликів відкрили музейну кімнату у народному домі, а цьогоріч відкривають біля цієї будівлі погруддя Богдана Ступки. Запросили на заходи і професійні та аматорські театральні колективи.

Про детальну програму заходів розповіла директор народного дому у смт Куликові Ірина Цюпка. «О 12:00 год розпочнеться веломандрівка «В гості до Ступки» за маршрутами «Львів-Куликів». Старт від Національного академічного театру імені Марії Заньковецької, зазначила вона. – О 14:30 год почнеться ознайомлення з виставкою кімнати-світлиці «Мистецький Куликів» у народному домі, а також особистими речами Богдана Ступки у краєзнавчому музеї у Куликові. О 15:00 відбудеться відкриття погруддя Богдана Ступки біля приміщення Народного дому. А о 16:00 – мистецький вечір-спогад «Зоряний політ Богдана Ступки» за участі колективів, народних артистів та акторів з Києва та Львова».  

Директор табору відпочинку «Росинка», організатор веломандрівки Лука Павлюк додав: «До веломандрівки «Гоп до купки – всі до Ступки» долучаться актори театру Заньковецької. Мандруватимуть велотуристи паралельно із Жовкви, Куликова та Львова. Долучитися запрошуємо і усіх охочих».

Також Ірина Цюпка зазначила, що автором погруддя Богдана Ступки є скульптор Василь Гурмак. Погруддя виготовили за меценатські кошти. Богдана Ступку зобразили у віці 30-40 років. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ