За фактом вимагання неправомірної вигоди слідчим управлінням ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, повідомляє сайт Національної поліції України.

Працівники УЗЕ встановили, що здирництвом займались в.о. директора та методист вищого учбового закладу. Щоб відвести від себе підозри та убезпечити, гроші в якості хабара студенти передавали методисту.

01 березня, під час передачі студентом хабара методисту до службового  кабінету завітали працівники Управління захисту економіки та слідства Нацполіції. Отримані гроші жінка повинна була передати в.о. директора ВУЗу.

У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем роботи зловмисниці правоохоронці додатково вилучили понад 3 тисячі гривень.

Проводяться заходи по встановленню інших фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди.

За отримання неправомірної вигоди передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ