Про це інформує прес-служба поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, у межах виконання угоди, підписаної Урядом України і комісією Європейських співтовариств та ратифікованої відповідним Законом України, укладено договір із товариством з обмеженою відповідальністю про надання послуг із здійснення нагляду за проведенням робіт з рекультивації (реконструкції) території Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом.

Разом з тим встановлено, що начальник відділу цього ТзОВ, який здійснював технічний нагляд та контроль за виконанням робіт на території сірчаного полігону, погодив відповідні акти виконаних робіт, де у вартість виконаного було безпідставно враховано податок на додану вартість.

Включення до розрахунків податку на додану вартість суперечило укладеній угоді із комісією Європейських співтовариств і таким чином було безпідставно виплачено кошти міжнародного гранту у сумі 312 тисяч гривень.  

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання – від 2 до 5 років позбавлення волі без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ