Про це інформує прес-служба обласного управління міліції.

За цими фактами працівники міліції відкрили чотири кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 4 ст. 301 ККУ – ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Під час моніторингу мережі Інтернет, міліціонери виявили факти розповсюдження невідомими особами відеозаписів з елементами дитячої порнографії. Правоохоронці встановили статичну ІР-адресу, з якої здійснювали розповсюдження відеофайлів у мережу, на кого її зареєстровано та адресу, звідки здійснювали розповсюдження порноматеріалів.

«Провівши санкціонований обшук у помешканні, де зареєстровано ІР-адресу, ми виявили та вилучили системний блок, два жорсткі диски, чотири флеш-накопичувачі та чотири СD-диски. Нині вирішують питання про проведення комп’ютерно-технічної та мистецтвознавчої експертизи»,– розповів в. о. начальника відділу боротьби з кіберзлочинністю обласної міліції Ілля Тогаєв.

Також правоохоронці в одній із соціальних мереж виявили мешканця Львова, який розповсюджував відеопродукцію порнографічного характеру. Встановлено його ІР-адресу, через яку він виходив в Інтернет та записав  близько 983 відеофайлів порнографічного характеру, які надалі буде скеровано на проведення мистецтвознавчої експертизи.

ІА "Вголос": НОВИНИ