Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, розмежування функцій газорозподільного та газопостачального підприємства здійснено у відповідності до європейських стандартів, з метою імплементації на наших теренах «газового» законодавства ЄС. Розподіл функцій підприємства газового господарства  - це один із етапів реформування галузі країни відповідно до європейського зразка, яке передбачене Другим енергетичним пакетом європейського співтовариства. Втім, результат такого проєвропейського реформування галузі, відіб’ється на споживачах, лише переукладанням договорів. «Договір затверджений національною комісією регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Державний орган розробив цей договір і ми за ним маємо працювати.  Наші працівники методом обходу , будуть відвідувати квартири та будинки та переукладати трьохсторонню угоду, між споживачем, газопостачальним та газорозподільним підприємством.  Ми будемо створювати максимально  комфортні умови для споживачів в зв’язку з переукладанням договорів. Центри обслуговування споживачів вже працюють і в суботу, працюють і до восьмої години вечора», - зазначив Володимир Король.

Він також відзначив, що процес переукладання договорів триватиме доволі тривалий період часу, адже нове дочірне підприємство ПАТ «Львівгаз»  -  ТОВ «Львівгаз Збут» нараховує близько 800 тисяч споживачів, тож процедура триватиме не один рік.  ПАТ «Львівгаз» безпосередньо виконуватиме функції транспортування газу, обліку газу та зняття показників лічильників.  Натомість надсилатиме рахунки за спожитий природній газ та нараховуватиме оплату вже ТОВ «Львівгаз збут». За словами Володимира Короля, система оплати та тарифи на газ залишилися незмінними, до 200 куб. м  - 3,6 грн. за один кубометр; понад 200 куб. м.  – 7, 18 грн. за один кубометр.  «Що стосується питання розрахунків за спожитий газ нічого не помінялося, норми які діяли, такі і діють. Ціни, які діяли, такі і діють. Система оплати за спожитий газ за отриманим рахунком, чи споживач самостійно звертається до відділення Ощадбанку, чи Укрпошти, чи будь-якого банку Львівської області. Споживачі можуть оплачувати в будь який зручний для себе спосіб і за допомогою інтернету, через систему  «приват-24», через термінали самообслуговування, тобто там, де приймаються комунальні платежі, в тому числі і за газ», - зазначив Володимир Король.

ІА "Вголос": НОВИНИ