Як повідомили в Державній прикордонній службі України, у салоні автомобіля, окрім чоловіка та жінки, їхало двоє їхніх неповнолітніх дітей, громадян Німеччини, а також новонароджене немовля.

Автомобіль рухався в напрямку Польщі. Голова сім’ї заявив охоронцям кордону, що це немовля – його дитина від українки, з якою він планує одружитися.

Для паспортного контролю чоловік надав свідоцтво про народження дитини, а також нотаріально завірену заяву матері-українки про дозвіл на вивіз дитини за кордон.

«Однак в українських прикордонників викликав підозру той факт, що німець досі ніколи не був в Україні. А його так звана «українська дружина» жодного разу не виїжджала в Європу. Отож «пара» зустрітися не могла», – ідеться в повідомленні.

Зараз перевіряють законність видачі наданих для паспортного контролю документів на вивіз дитини за кордон та встановлення особи і місця проживання матері немовляти.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення щодо можливої торгівлі людьми повідомлено слідчі підрозділи органів прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ