Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР), що знаходиться у Львові, затримали начальника відділу одного з районних управлінь Державної податкової служби за вимагання хабара у підприємця. Податківець змушував купити 1000 пляшок горілки з підробленими акцизними марками на суму 51 тис гривень для подальшої реалізації.

Про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на пресслужбу ДБР.

«Крім цього, він отримав 300 доларів неправомірної вигоди від того ж підприємця за нестворення перешкод у його діяльності, пов’язаній з реалізацією алкогольної продукції», - зазначає ДБР.

Правоохоронці затримали податківця під час отримання грошей. На місці у нього було вилучено неправомірну вигоду в сумі 51 тис гривень та 300 доларів, а також 50 ящиків алкогольних напоїв, тютюнові вироби невідомого походження.

Крім того, у податківця вилучили 5 тис доларів, 1000 злотих та понад 12 тис гривень, які він мав при собі. У зв'язку з цим слідчі ДБР перевіряють причетність інших службових осіб податкової служби до протиправної діяльності.

Затриманому наразі повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Як писав «Вголос», фанатик «руского міра» і похресник Добкіна: у Львові на хабарі спіймали помічника нардепа.

ІА "Вголос": НОВИНИ