На території Львівської області завершилася операція «Пішохід». Упродовж червня патрульні стежили за дотриманням пішоходами правил дорожнього руху.

Про це інформує пресслужба патрульної поліції Львівщини на сторінці в соціальних мережах.

Минулого місяця в області зафіксували понад півсотні аварій за участю пішоходів. Загалом сталося 52 ДТП з пішоходами. Унаслідок дорожньо-транспортних пригод загинуло 6 осіб, ще 42 особи отримали травми.

Операція «Пішохід» дозволила виявити 1 446 пішоходів-порушників. Саме стільки постанов винесли патрульні на піших учасників дорожнього руху. Серед них було 29 нетверезих порушників.

Штраф за порушення пішоходом ПДР складає 255 гривень. Якщо порушення було вчинене напідпитку, то доведеться заплатити 680 гривень.

Також у поліції розповіли про кількість аварій на дорогах Львівської області за минулу добу. 4 липня на автодорогах сталося 12 аварій. Травми отримали троє осіб, одна людина загинула.

Патрульні склали на порушників десять адміністративних протоколів. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або ж позбавлення водійського посвідчення на термін від 6 до 12 місяців.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ