Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. 

Суд касаційної інстанції за касаційною скаргою державного обвинувача Самбірської міжрайонної прокуратури скасував незаконну ухвалу апеляційного суду Львівської області про закриття кримінального провадження щодо шахрайки – мешканки міста Самбора, яка, зловживаючи довірою, привласнила кошти свого знайомого в сумі 45 000 доларів США та витратила їх на купівлю помешкання.

Зазначимо, що суд першої інстанції вказану громадянку визнав винною у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 190 КК України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік. Однак апеляційний суд такий вирок скасував та, незважаючи на доводи прокурора, дійшов висновку, що в діях цієї громадянки взагалі немає складу кримінального правопорушення, а відтак закрив провадження.

Водночас Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, надавши об’єктивну й неупереджену оцінку обставинам скоєного злочину, погодився з позицією прокурора та призначив новий апеляційний розгляд у кримінальному провадженні.

ІА "Вголос": НОВИНИ