За останній тиждень відбулася низка подій, які засвідчили безпрецедентну слабкість української держави та широкомасштабний наступ «п'ятої колони», яка безкарно використовує нашу м'якотілість.

Цькування української вчительки

Заголовки новин, які за останній тиждень майже щоденно повідомляли про паплюження української мови та ідентичності в Україні, виглядають фантастичними сюжетами для Польщі, Франції, Німеччини чи інших демократичних європейських країн, однак до України така зневага вже чомусь стала буденністю.

В географічному центрі України - в школі №137 м. Дніпра спалахнув скандал: батьки учнів та депутати облради цькують і вимагають відсторонити від роботи вчительку Вікторію Жданову за її проукраїнську позицію (!). При тому, що чоловік цієї жінки загинув в АТО. За словами батьків (яких в нормальній країні компетентні органи вже б перевіряли на придатність до виховання дітей), педагог розповідає дітям про те, що Росія - країна-агресор, а росіяни вбивають українців. Вчителька викладає виключно українською та вчить, що потрібно спілкуватися українською. Але батьки школярів звинувачують вчительку в «нацизмі» і називають «бандерівською тварюкою». «Ми проти ненависті до росіян» – репетують батьки дітей 2-А класу м. Дніпра.

Окрім того, українофобські псевдоактивісти впевнені, що у 2-му класі дітям взагалі не можна розповідати про «такі речі», а до викладання українською дітей потрібно «плавно адаптувати». Однак найбільше, що обурило горе-батьків – після уроків діти приходять додому і вимагають від батьків спілкуватися українською.

Профільний департамент освіти вже відповів невдоволеним батькам, що нічого протиправного педагог не здійснила, а директорка школи не має до вчительки претензій з професійної точки зору. Навчальний процес організований правильно, а на своїх уроках вчителька дотримується державної політики і нічого не порушує.

Ситуація з національною ідентичністю в українських школах більше нагадує СРСР 1937 року, аніж Україну на тридцятому році незалежності

Проте депутати облради почали публікувати скандальні заяви про обурення батьків «методами викладання вчительки Вікторії Жданової». Де-факто, українську вчительку намагаються покарати педагогічно-бюрократичними маніпуляціями за патріотичну державницьку позицію. Ситуація з національною ідентичністю в українських школах більше нагадує СРСР 1937 року, аніж Україну на тридцятому році незалежності, а українських педагогів так само переслідують та цькують агресивні українофоби.

Професори-українофоби

Євгенія Більченко

Інший антиукраїнський скандал також переносить нас в часи окупації України поляками та росіянами, коли майже всі керівні та професорські посади в українських містах займали окупанти, які ненавиділи й зневажали все українське.

Професорка Національного педагогічного університету Драгоманова Євгенія Більченко прямо на лекціях називає себе «представницею російської цивілізації» і засуджує українізацію освіти. А закон про українську мову викладачка київського (!!!) вузу називає «опухлим лімфовузлом в тілі онкохворої американської колонії». До того ж, недавно, скандальна професорка похвалилася вступом в російський Міжнародний союз поетів.

В сусідній Польщі, за критику польської мови така одіозна професорка не лише б як фанера вилетіла з університету з пожиттєвою втратою права будь-де вчити польських дітей, але й дуже сумнівно, що б взагалі могла б в цій країні влаштуватися на пристойну роботу. В Україні ж проросійська професорка-українофобка працює на престижній державній посаді й отримує від української держави пристойну платню. І навіть похвалилася непристойно панібратською фотографією з ректором Віктором Андрущенком, який заявив, що не збирається її звільняти за антиукраїнські погляди. А в «українському» Міністерстві освіти, натомість заявили, що тема мови має обговорюватися в суспільстві «виключно з повагою і толерантністю, а дискусії щодо мовного питання не можуть доводитися до абсурду».

За словами проукраїнського активіста Дмитра Сінченка «викладачам з подібною позицією не місце у навчальних закладах. Більченко повинна бути звільнена негайно. Викладачі мають бути прикладом для наслідування, адже вони формують світогляд нового покоління українців. Який світогляд може формувати викладач, який ненавидить свою власну країну?».

Престижні університетські посади в Україні міцно утримують українофоби

Сам факт перебування на державних посадах в Україні таких осіб як Євгенія Більченко та професури, яка зневажає українську мову і виховує українське студентство, засвідчує, що в Україні склалася не просто скандальна – а катастрофічна ситуація. В той час, як тисячі молодих українських і україномовних науковців, які люблять свою країну, не змогли потрапити на роботу в університети бо «для них не залишилося місця на кафедрах», престижні університетські посади в Україні міцно утримують українофоби. Через засилля таких українофобів в українській освіті, чимало молодих українських науковців та педагогів, не маючи змоги працевлаштуватися у вузах, були змушені піти торгувати на базари чи навіть виїхали на роботу за кордон.

Парадоксальна ситуація, коли проросійська українофобка Більченко працює професором в київському університеті, а молодий україномовний аспірант працює на яблуках у Польщі, щоб заробити на прожиття, означає, що якщо найближчим часом ситуація радикально не зміниться – такій державі насправді ще недовго залишилося існувати.

Коли окружний суд скасує незалежність України?

Серед антиукраїнських скандалів чи не найбільш небезпечним для суверенітету української держави стало рішення Окружного адміністративного суду Києва, за позовом колишнього радника Януковича Андрія Портнова, заборонити київський міськраді відзначати річниці днів народжень низки українських діячів УПА. Зокрема, під заборону «українського» суду потрапили: полковник Армії Української держави Іван Полтавець-Острянець, письменники Улас Самчук та Юрій Липа, редактор «Енциклопедії українознавства» Володимир Кубійович та голова проводу ОУН Андрій Мельник, яких звинуватили у «нацизмі»(!).

Невдовзі за декілька російських рублів продажні судді скасують державну мову, конституцію, територіальний устрій

Одіозність судового свавілля, яке склалося за умов відсутності чіткої національної позиції діючої влади, загрожує тим, що невдовзі за декілька російських рублів продажні судді скасують державну мову, конституцію, територіальний устрій. Або взагалі – скасують незалежність держави Україна, якщо лише комусь в Кремлі буде не шкода незначної суми для суддів Київського окружного адміністративного суду.

І це при тому, що ті величезні хабарі, які беруть корумповані українські судді, мали б взагалі перетворити їх на найбільших українських патріотів в яких навіть у дитячій спальні висять портрети Степана Бандери – адже в якій ще країні їм буде так добре і сито жити? Лише незалежна Україна стала для них безмежною годівницею в якій кожен суддя та чиновник навіть дітей та внуків міцно посадили на грошовиті посади. То ж хто як не судді та чиновники мають бути найбільше зацікавленими у міцності та довготривалості української держави, якою вони самочинно керують?

Портнов

Однак корумповані судді бездумно пиляють гілку, на якій так зручно й вигідно сидять і нищать українську державність та паплюжать історичні постаті, завдяки яким Українська держава постала. І навіть не усвідомлюють, що сьогодні вони скасовують українську мову та вшанування українських національних героїв, називаючи їх «нацистами», а завтра сюди прийдуть російські окупанти, в яких будуть свої кандидати на посади суддів Київського окружного адміністративного суду. Окупанти ніколи не бувають вдячними зрадникам, до того ж – в кожного російського чиновника в рязанській глибинці вистачає родичів безробітних алкоголіків, яких слід прилаштувати на хлібні посади на завойованих територіях.

До слова, днями Окружний адміністративний суд Києва за позовом одіозного Портнова, зобов'язав Міністерство освіти переглянути підручники з історії України за 5-11класи щодо висвітлення подій Революції Гідності. А також  відмінив минулорічну постанову Кабміну про введення нового українського правопису.

Однак, дивними є не стільки нахабні внутрішні диверсії «п'ятої колони» в Україні – адже відомо, що негідники просто відробляють кремлівські гроші, -скільки вражає повна безпорадність та бездіяльність діючої української влади, яка не може навіть дрібного корумпованого суддю поставити на місце. Скандальні антиукраїнські рішення агентів Кремля та їхніх платних прибічників в Україні наштовхують на актуальне запитання: а в нас взагалі існує держава чи лише її корумпована імпотентна імітація?

Хтось може уявити ситуацію, щоб хоч один подібний антидержавний скандал, з цілої низки за минулий тиждень, трапився приміром у Польщі? Що б сталося з провокаторами, які б на таке там наважилися? Саме тому, українці й не живуть так як у Польщі.

В політиці, і особливо в геополітиці, принципи дуже схожі на футбольні: ти або забиваєш, або пропускаєш. Україна та українці вже пропускають настільки катастрофічно, що невдовзі можемо вилетіти з ліги суверенних держав.

Валерій Майданюк, політолог

ІА "Вголос": НОВИНИ