Естонська лідерка Керсті Кальюлайд разом з главою Сенату Чехії Мілошом Вистрчілом прибули до КПП «Чонгар» на Херсонщині. Саме тут розташований адміністративний кордон з тимчасово окупованим росіянами Кримом.

Інформацію про це опублікував на своїй сторінці в Facebook постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич/

Як повідомив посадовець, візит високих достойників з ЄС до кордону з окупованою АРК здійснено в рамках заходів проведення установчого саміту «Кримської платформи». На ній світові лідери та представники союзників України на міжнародній арені обговорюють шляхи та варіанти деокупація захопленого росіянами півострова. на КПП «Чонгар» пов'язаний із заходами, у зв’язку з проведенням установчого саміту «Кримської платформи» щодо деокупації півострова. 

"Заходи, пов‘язані з проведенням установчого саміту «Кримської платформи», можна вважати розпочатими. Сьогодні КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованими територіями Автономної республіки Крим та міста Севастополя відвідали президент Естонії Керсті Кальюлайд та голова Сенату парламенту Чеської республіки Мілош Вистрчіл", - пише Кориневич у Facebook.

 
 
 

Як заявив пердставник президента України в АРК, візит виявляє «найвищий рівень уваги наших міжнародних партнерів до питання деокупації та реінтеграції Криму».

Нагадаємо, як повідомило МЗС України, російська влада вкрай нервово відреагувала на ініціативу «Кримської платформи». 

ІА "Вголос": НОВИНИ