Насправді на наступний день після Гелловіну є значно важливіша дата — відхід у вічність Андрея Шептицького. І українцям варто було би акцентувати на ній.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив о. Юрій Бойко.

«Напевно, Гелловін — це не є церковне свято. Хоча різні дослідники цього свята говорять, що воно виникло на базі кельтського святкування і було християнізоване. Але мені особисто воно не імпонує, і не спонукає до добрих думок», — розповів він.

За словами панотця, Гелловін є лише спробою відповісти на запитання про те, що ж буде після смерті. Втім, воно заперечує християнські вчення. Тому усі віруючі, котрі його святкують, насправді грішать.

«Християнам я би не радив цей день відзначати у спосіб, який нам пропонують. Цього дня варто піти до церкви, помолитися за своїх усопших і подякувати Богу, що поставив на нашому шляху людей, яких уже немає серед нас», — додав о. Юрій.

До того ж, українцям слід би було розвивати власні традиції, а не дотримуватися чужих. Наприклад, чудовою нагодою помолитися за померлих є 1 листопада. «Сьогодні, 1 листопада, маємо дату відходу у вічність митрополита Андрея Шептицького. Римо-католицька церква святкує всіх святих, а опісля — померлих. Є нагода зупинитися на великих постатях нашого народу і пізнати їх. І помолитися на цвинтарі», — зазначив священик.

Більше — у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00.

ІА "Вголос": НОВИНИ