На Одещині суд визнав винним 17-річного хлопця, якого підозрювали у вбивстві бабусі. Зловмиснику призначено покарання - вісім років і шість місяців позбавлення волі.

Про це  повідомила Поліція Одещини.

Зазначається, що 5 лютого цього року до поліції надійшло повідомлення про загибель 71-річної жительки одного з сіл Кілійської територіальної громади. Мертву жінку виявила її невістка.

Виїхавши на місце, поліцейські знайшли в приватному будинку на ліжку закривавлену господиню з ножовими пораненнями шиї та черевної порожнини. За висновком судово-медичної експертизи, потерпіла померла від геморагічного шоку та втрати корові.

Поліцейські встановили, що тілесні ушкодження жінці завдав 17-річний онук. У день вбивства у бабусі вдома вся родина святкувала день народження одного з її синів. Після того, як гості розійшлися по домівках і старенька залишилася сама, до неї повернувся нетверезий онук. Між ним та бабусею виник конфлікт, під час якого він схопив ніж та вдарив її в шию і живіт.

З будинку вбитої хлопець викрав три мобільні телефони. А йдучи від неї, побачив по дорозі незамкнений автомобіль, що належить 23-річному місцевому чоловіку, з якого забрав автомагнітолу.

Протягом декількох годин поліцейські розшукали зловмисника в сусідньому селі в закинутій будівлі, де він переховувався. Юнак зізнався у скоєному та видав вкрадені речі. Також хлопець зізнався, що планував продати вкрадене майно і придбати наркотики.

При проведенні санкціоновано обшуку за місцем мешкання правопорушника правоохоронці виявили майже дев’ять грамів наркотичного засобу канабісу.

Правопорушника затримали та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час проведення судово-психіатричної експертизи його було визнано осудним.

Дослідивши отримані докази та врахувавши, що підсудний визнав свою вину, а також його вік, суд призначив йому покарання у вигляді восьми років і шести місяців позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ