На Одещині правоохоронці викрили корупційну схему в Головному управлінні Держпродспоживслужби.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Слідство встановило, що учасники злочинної схеми вимагали кошти в експортерів української агропродукції в межах «зернової угоди».

За плату вони «гарантували» безперешкодне надання сертифікатів відповідності продукції. Якщо компанії відмовлялися сплачувати хабар, то їм погрожували максимально затягнути бюрократичні процедури.

За тонну експортованого зерна злочинці вимагала 0,4 долара. СБУ задокументувала два епізоди передачі майже 400 тисяч гривень хабаря.

Посереднику повідомили про підозру.

В Офісі генпрокурора додали, що упродовж осені минулого року по 21 березня 2023 року чоловік одержав 12 тисяч 200 доларів неправомірної вигоди у місті Ізмаїл. За вказану суму підозрюваний мав вплинути на службовців Держспоживслужби в Одеській області та ДУ «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія».

Посадовцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У нього є можливість внести заставу у розмірі майже один мільйон гривень.

Як писав «Вголос», СБУ викрила масштабну групу агентів рф, які збирали дані про Збройні сили України та переміщення військової техніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ