Зазначається, що заблокована схема із незаконного перетину державного кордону чоловіками призовного віку, які мали намір уникнути мобілізації в період воєнного стану.

«Оперативники спецслужби встановили, що »міграційну« діяльність організували співзасновник однієї з благодійної організації та її волонтер, їх пособник - колишній поліцейський. Вартість своїх »послуг« зловмисники оцінили в 9 тис. доларів з одного потенційного призовника», - йдеться в повідомленні.

Для безперешкодного проходження блокпостів зловмисники використовували посвідчення благодійного фонду і громадського формування з охорони громадського порядку, а також розпізнавальні знаки учасників тероборони. Фактично ж, організатори транскордонного трансферу, прикриваючись посвідченнями, незаконно переправляли ухилянтів автомобілями на територію Молдови в район транзитної ділянки траси «Одеса-Рені».

За місцями проживання фігурантів проведено обшуки, у ході яких виявлено і вилучено мобільні телефони та документи, які мають доказове значення: гроші, травматичну зброю та транспортні засоби.

Наразі трьом учасникам схеми повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

На Львівщині оголосили штормове попередження

Українці Херсонщини відмовились співпрацювати з окупантами та зірвали план росії запровадити в регіоні рублі

«Газпром» припинив постачання газу ще одній країні Європи