Нацполіція провела масштабну спецоперацію для затримання кримінальників на Одещині. Так званому «куратору» регіону – «вору в законі» на прізвисько «Лавасогли-Батумський» та його п’ятьом «ставленикам» повідомлено про підозру, двох «смотрящих» затримано.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Відомо, що 41-річний уродженець Грузії «Лавасогли-Батумський» входить до найближчого оточення «вора в законі» на прізвисько «Шакро Молодий», який підтримує війну рф проти України та дав своє «добро» на участь російських ув’язнених у бойових діях. Цей тісний зв’язок мали використати на користь держави-агресора.

«Встановлено, що за участю підсанкційного «вора в законі» на прізвисько «Лавасогли-Батумський» відбулося злочинне зібрання, де визначилися з кандидатурами осіб та призначили їх «смотрящими» у СІЗО та за містом Чорноморськ. Окрім того, обрали осіб серед арештованих та з волі, які будуть відповідати за збір та розподіл коштів «злочинного общака», а також за «кураторство» злочинних груп, які планують «працювати» на території області», - йдеться у повідомленні.

Шістьом представникам криміналітету повідомили про підозру. Серед них «Лавасогли-Батумський», четверо так званих «смотрящих» - за держустановою «Одеській слідчий ізолятор» та за окремими її корпусами, за містом Чорноморськ, а також колишній «куратор» цього міста.

Як писав «Вголос», у результаті спецоперації у Дніпропетровській області затримано одного з лідерів кримінального середовища регіону, який майже 10 років тримав в страху місцевих жителів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ