Вчора, 14 липня, у селі Фонтанка, що під Одесою, відбулась стрілянина за участі вихідців із Чечні. Невідомий чоловік відкрив «вогонь» з автомата прямо під час святкування весілля.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП Одеської області.

Інцидент трапився під час святкування чеченського весілля. Невідомий здійснив кілька пострілів з автоматичної зброї у повітря. Також, на дорозі, де трапилась стрілянина, вихідці з Чечні влаштували дрифт.

Правоохоронці дізналися про стрілянину з соцмереж. Там користувачі зазначили, що так чеченці «святкують» весілля. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група.

Як повідомляють у ГУНП Одеської області, осіб, що вчинили правопорушення, вже встановлено. Стрілянину здійснив 22-річний громадянин України. У чоловіка вилучили зброю для проведення слідчої експертизи. Тепер йому загрожує від трьох до семи років ув'язнення відповідно до ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Також, поліція встановила водія автомобіля, який дрифтував та створив, таким чином, аварійну ситуацію на дорозі. Проти нього склали адмінпротокол.

Інцидент також прокоментував директор департаменту комунікацій в МВС Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що стрілянину прямо під час весілля влаштував громадянин України та навіть вибачився перед мешканцями області за свої дії. Утім, додав, що на весіллі також були особи з російським громадянством.

«Погуляли на весіллі. Цей, ймовірно, карабін-коротун було вилучено Поліцією Одеської області як речовий доказ у кримінальному провадженні за ч.4 ст.296 «хуліганство» за фактом дурної весільної стрілянини. Як не вміють діти гір поводитися із зброєю законно, то будуть без неї відповідати за законом. Нема чого тут свої дурні традиції розводити. І хоч стріляв наш правоорушник-співвітчизник, який вже навіть кається публічно, там серед всієї грядки є кілька цікавих персонажів із російським громадянством і посвідкою на тимчасове проживання. Доведеться декого додому у гори витурити. Хай там собі джигітують», - пише Артем Шевченко.

ІА "Вголос": НОВИНИ