Дівчинці наклали понад 100 швів, повідомляє УНІАН .

Надзвичайна подія сталася 23 березня близько 15:30 у селі Світле, коли дівчинка поверталася додому. Дитину у звичайну палату змогли перевести 24 березня.

«Бездомні собаки буквально розтерзали 6-річну Дашу, яка поверталася зі школи. Дитину доставили у тяжкому стані в реанімацію. Дівчинці наклали понад 100 швів. Батьки – в шоковому стані. Сьогодні перевели у звичайну палату», –  зазначив громадський активіст у коментарі журналістам. За його даними, на дитину напали три собаки. Операція тривала до глибокої ночі. У потерпілої –  рани голови (пошкоджено вушко, об'ємна скальпована рана), спини, ноги.

Місцеві жителі заявляють, що неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування –  до Олександрівської сільради –  із тим, що в селі з'явилися собаки, які дуже агресивно поводяться. Люди стверджують, що влада ніяких заходів не вживала, лише нібито представники сільради «намагалися отруїти собак».

При цьому медики наполягають на тому, що за тваринами необхідно вести спостереження протягом 10 діб, щоб виключити зараження сказом і поширення цієї хвороби. Для  цього собак необхідно ізолювати.

Активісти збирають кошти для потерпілої. У поліції подію поки не коментують.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ