В Одеській області зійшли з рейок два вагони-цистерни зі скрапленим газом.

Як повідомили у прес-службі Одеської залізниці, НП сталася на під'їзній колії підприємства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» станції Ізмаїл регіональної філії «Одеська залізниця».

«Під час виконання маневрової роботи тепловозом на ділянці під'їзної колії між стрілочними переводами сталося сходження двох вантажних вагонів зі скрапленим газом-пропаном, що належить до 2-го класу небезпечних речовин. Країна призначення вантажу – Румунія», – повідомили у відомстві.

Акцентується, що поруч з місцем, де сталося сходження, розташовані житлові і промислові будівлі. Причина та обставини транспортної пригоди наразі з'ясовуються.

В Одеській залізниці наголосили, що, незважаючи на проведення регіональною філією «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» комісійних перевірок стану і подальшої експлуатації залізничних під'їзних колій, з початку року вже сталося 7 випадків сходження.

Як зазначається, відсутність належної реакції з боку власників під'їзних колій на виявлені зауваження щодо усунення недоліків, призводить до порушення графіку руху і матеріальних збитків. Зокрема, з початку поточного року збитки залізниці в результаті таких сходжень вагонів становили майже 1 млн грн.

Раніше повідомлялося, що минулого року у Чорноморську на Іллічівському зерновому терміналі зійшов з рейок маневровий локомотив і вагони, навантажені зерном.

ІА "Вголос": НОВИНИ