Вчора, 1-го травня, увечері, на дитячому майданчику у Львові, який тільки наприкінці квітня здали в експлуатацію після повного оновлення, 5-річний хлопчик зламав ногу.

Йдеться про майданчик «Лис Микита» у львівському парку Івана Франка. Про це повідомляє сайт Zaxid.net.

5-річний хлопчик впав із висоти близько 1,5 метра та потрапив у лікарню з переломом стегна.

У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф журналістам видання розповіли, що виклик до «швидкої» надійшов близько 20:22. 5-річний хлопчик впав з висоти близько 1,5 метра, попередньо, з лазанки чи з драбинки. Його госпіталізували у лікарню святого Миколая з переломом стегна.
Завідувачка відділення травматології лікарні святого Миколая Галина Гачкевич розповіла, що дитину того ж вечора прооперували, встановили титанові конструкції та вже завтра планують виписувати додому.

У прес-службі Львівської міськради розповіли, що з’ясовують обставини інциденту, що пов’язаний із травмуванням дитини.

Новий дитячий майданчик за мотивами твору «Лис Микита» у парку Івана Франка відкрили для користування наприкінці квітня, а офіційне його відкриття заплановане на початку травня. Деякі батьки вказували на нетипову висоту конструкцій майданчика. Як запевнили у львівській мерії, проект пройшов експертизу щодо безпеки.

Усі конструкції майданчика виготовлені з дерева, їх створив німецький виробник Матіас Гьопфнер, який спеціалізується на виробництві дитячих майданчиків з натурального дерева. Вартість майданчика 2,3 млн грн. Роботу профінансував приватний підприємець, тож бюджету міста це нічого не коштувало.

Фото з сайту “Твоє місто”

ІА "Вголос": НОВИНИ