Українські військові на Миколаївщині знищили окупантів, які атакували один зі спостережників ЗСУ. Також знищено розвідгрупу ворога на Херсонщині. Загальні втрати живої сили окупантів на півдні України за ніч склали 22 рашиста.

Про це повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

«Протягом ночі, ворог намагався захопити спостережний пост в Миколаївській області та провести розвідку наших позицій в Херсонській області. Обидві спроби були невдалі: атаку на пост відбито, а розвідувальну групу знищено. Загальні втрати ворога тільки за цю ніч склали 22 рашиста і 3 одиниці техніки», – йдеться у повідомленні

В ОК «Південь» також констатували що у Миколаївській та Херсонській областях ракетами та артилерією обстрілюють окуповані росією населені пункти. 

“Б'ють по власних позиціях, облаштованих на подвір'ях житлових будинків, біля шкіл та об'єктів інфраструктури. Так ворог намагається переконати місцевих жителів, що їхні будинки обстрілюють начебто українські військові. А рашисти - це «визволителі», – розповіли військові.

Також українські захисники відзначають про посилення повітряної розвідки окупантів, активізацію ракетних атак, а також диверсійну діяльність.

«Але сили охорони та оборони півдня України напоготові: БПЛА-розвідник на Одещині влучно знищений ППО, агітатори та колаборанти стикаються зі свідомою проукраїнською позицією місцевого населення півдня України та потрапляють до компетентних органів», - кажуть в ОК «Південь».

Як писав “Вголос”, під час бойових дій на території Донецької області повністю знищено самохідну артилерійську батарею 136 окремої мотострілкової бригади (в/ч 63354, м. Буйнакськ, Республіка Дагестан).Всі артилерійські підрозділи вилучено, частина особового складу загинула. Інша частина важко поранена, через що бригада стала небоєздатною.

Також ми повідомляли, що 80 воїнів 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців стримали багатотисячне угруповання російських військ біля села Мощун на Київщині.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ