На півдні Сили оборони України здійснюють зачистку визволених територій. ЗСУ завдали ударів по нових ворожих позиціях.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Як йдеться у повідомленні,  у визволених населених пунктах Херсонської й Миколаївської областей підрозділи Сил оборони України проводять стабілізаційні заходи та закріплюються на знову зайнятих позиціях.

«Українські захисники зачищають звільнені від ворога території, зокрема вишукують перевдягнених російських військових та полишену техніку, поповнюючи обмінний фонд і «той самий російський ленд-ліз», – пишуть військові.

Водночас окупанти зі свого боку облаштовують фортифікацію оборонних рубежів на лівому березі Дніпра й намагається утримати тимчасово захоплені території. Загарбники також не припиняють ведення повітряної розвідки.

У Херсонській області протягом ночі були зафіксовані польоти близько 15 безпілотних «шпигунів» ворога в Бериславському, Херсонському та Каховському районах.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони України теж завдавали вогневих ударів по нових позиціях ворога і районах зосередження живої сили, техніки й озброєння. Втрати противника за минулу ніч дорозвідуються.

Читайте  за темою:

Після визволення Херсона росіяни вигадали нову «адміністративну столицю» області

Херсон зараз: як місто зустрічає військових та поліцію після деокупації. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ