29 травня на південному напрямку українські військові знищили пункт управління безпілотниками та командний пункт одного з ворожих підрозділів, а також 67 окупантів та 27 одиниць ворожої техніки.

 Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«В ході вогневої підтримки наступу та ведення сковуючих дій ракетно-артилерійськими підрозділами у взаємодії з авіацією забезпечено втрати ворога у кількості 67 рашистів, 6 танків Т-62, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 3 самохідних гаубиці «Мста-С», 3 одиниці броньованої та 13 – автомобільної техніки. Також знищено пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт одного з ворожих підрозділів», – йдеться у повідомленні.

У командуванні розповідають, що обстановка на південному напрямку «динамічна та напружена». Ворог продовжує підтягування резерви та облаштовувати оборонні рубежі на Херсонщині. Неподалік від Херсону триває вивантаження техніки: близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2. В районі Нової Каховки та Степанівки облаштовуються танкові позиції. Водночас підрозділи ЗСУ продовжують наступальні дії та «заходи сковування й недопущення переміщення резервів».

«Протягом доби ворог підступно вкривав артилерійським вогнем Миколаїв, вражаючи промислову інфраструктуру, дитячий спортивний комплекс, житлові квартали та торгові точки. Одна людина загинула, також серед цивільного населення є поранені», – зазначають військові.

У Чорному морі корабельне угруповання ворожих сил продовжує тримати під прицілом ракетного удару територію України. Незважаючи на заявлені ініціативи щодо організації гуманітарних коридорів для поновлення судноплавства, заходів по розмінуванню моря рашисти не проводять.

Нагадаємо, що вранці 30 травня ворог завдав ракетного удару по Одеській області. Атаці піддався непрацюючий міст через Дністровський лиман.

Читайте також:

Росія відправила на війну в Україну понад 100 ув'язнених чеченців, - ЗМІ

Ворог увійшов на околиці Сєвєродонецька: тривають важкі бої

Ворог знову вдарив по Дніпропетровщині

ІА "Вголос": НОВИНИ