Як інформує прес-центр АТО, під час активних бойових дій на Донбасі найбільше постраждала інфраструктура, особливо в районах уздовж лінії розмежування. Український уряд дав окреме розпорядження про відновлення шляхів і комунікацій.

На залізничній гілці, яка з’єднує Горлівку й Артемівськ, найбільше постраждала ділянка шляху між станціями Майорськ і Курдюмовка.

Для її відновлення створено спеціальну групу з працівників Укрзалізниці та місцевої військово-цивільної адміністрації, яка протягом тижня, з 3-го по 9 серпня, має провести роботи з відновлення залізничного сполучення. Координацію робіт покладено на представників Збройних сил України.

«Найбільша проблема виконання цих робіт полягає в безпеці ремонтних бригад, розповідає начальник групи координації цього проекту, полковник Олександр Пельц. Цей район постійно перебуває під обстрілом бойовиків з боку непідконтрольних Україні територій. Ми довго чекали, щоб припинився вогонь з мінометів по станції Майорськ. Але після його закінчення почали працювати снайпери. Саме під їхнім прицілом довелося здійснювати попередній огляд обсягів робіт і навіть ремонт рейок в одному з місць пошкодження».

Відновлення залізничної колії з боку території, яку контролює Україна, буде лише до лінії розмежування. Проте під час зустрічей робочої групи в Мінську саме цю ділянку, від Горлівки до Артемівська, винесено окремим питанням, адже на цьому напрямку завжди великий потік автомобілів з вантажами та пасажирами.

 

Під координацією українських військових розпочались роботи з відновлення залізничної колії на півночі ДонеччиниПід час...

Posted by Прес-центр АТО on 4 серпня 2015 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ