На вулиці Пластовій у Львові горить несанкціоноване сміттєзвалище.

Про це «Вголосу» повідомила громадська активістка, мешканка Кривчиць Мар’яна Куц.

За її словами, це звалище тут функціонує ще з 2018 року. Проте хто завозить сюди сміття – невідомо.

«Ми неодноразово зверталися до поліції. Проте, на жаль, жодної відповіді не отримали. А хтось таки возить сюди сміття», - каже активістка.

Несанкціонований полігон для захоронення твердих побутових відходів знаходиться неподалік мулових полів «Львівводоканалу». Сюди не їздять автомобілі та не заходять випадкові перехожі. А що сюди цільово звозять сміття свідчить хоча б  те, що після скидування  непотребу, його перемішують з ґрунтом.

«Хтось привозить сюди ґрунт, тут збоку стоїть тракторець. І нічкою все це ховається. Буквально вчора знов завезли. Це різне сміття: і побутове, і будівельне», - говорить Мар’яна Куц.

Проте відучора сміттєзвалище на Пластовій почало горіти. Активістка підозрює, що його підпалили.

Як повідомив «Вголосу» головний фахівець сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Ігор Курус, на гасіння пожежі виїжджала одна бригада. Наразі пожежу загасили.

За словами директора департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради Зіновія Гладуна, це вже четверта пожежа цього року на цій ділянці.  Він стверджує, що місто вже перекопувало там дорогу та встановлювало перешкоди аби невідомі не мали змоги вивозити туди сміття. Проте і це не допомагає.

«Таку саму проблему ми маємо і в Білогорщі. Коли був великий сніг, то туди не могли вивозити сміття. Але як він зійшов, то знов хтось вивозить і скидує відходи», - каже він.
За словами чиновника, такі несанкціоновані сміттєзвалища є в кожному районі міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ