На Прикарпатті засудили чоловіка, який отримав бойову повістку, але не прийшов до ТЦК.

Про це йдеться у вироку Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Восени 2023 року чоловік пройшов медичний огляд. Військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби. Вже скоро він отримав «бойову повістку» з викликом. Проте у призначену дату до ТЦК військовозобов'язаний не прийшов. 

При цьому зазначається, що чоловік не мав права на відстрочку від призову або поважних причин для неявки. Тому це кваліфікували як ухилення від мобілізації. Під час судового засідання чоловік визнав себе винним. За його словами, він не пішов до ТЦК, тому що побоявся.   

У суді визнали щире каяття обвинувачуваного. Обставиною, яка обтяжує покарання, вказали «рецидив злочину». Зазначається, що обвинувачений раніше був засуджений. Чоловік відбув три місяці арешту, після чого був звільнений влітку в 2023 році. Відомо, що він розлучений та має повну середню освіту. При цьому він не має постійної роботи, а підробляє на тимчасових заробітках. Крім того, врахували те, що попередня судимість чоловіка ще непогашена. У результаті чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ