В Івано-Франківській області судитимуть двох осіб, які готували повалення конституційного ладу та захоплення влади в Україні. Все це вони робили за підтримки росіян.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Як з'ясувало слідство, підсудні у змові з росіянином розробили план насильницької зміни конституційного ладу. 
Вони створили та очолили громадські організації для розповсюдження публічних закликів і матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та поширення проросійської пропаганди.

Після цього їхні однодумці та учасники підпорядкованих їм громадських організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення президента, розпуск ВРУ та Кабміну.

З метою силового повалення влади обвинувачені підбирали та залучали в різних областях України осіб з числа колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які повинні були вчинити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів, сховищ, насильство щодо представників влади та інші дії, що здатні привести до захоплення та блокування органів державної влади в окремих регіонах України.

Зловмисники шукали на території західних областей України близько 500 осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель.

В помешканнях обвинувачуваних було знайдено та вилучено кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки. 

Їх судитимуть за вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ