Служба безпеки заблокувала незаконну схему із виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон. «Бізнес» організували двоє мешканців Тлумача. З одного «клієнта» брали від 6,5 тис. доларів.

Про це повідомили пресслужбі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

«Бізнесмени» організовували безпідставне внесення військовозобов’язаних до бази даних «Шлях». Таким чином чоловіки мали право на виїзд з України в умовах воєнного стану.

Правоохоронці задокументували організацію незаконного виїзду за кордон двох ухилянтів. Після того, як вони внесли «аванс», чоловіків зареєстрували в базі «Шлях» як водіїв вантажних мікроавтобусів приватного підприємства. Потім «підприємці» доправили «клієнтів» з Прикарпаття в Чернівці, де отримали основну частину коштів.

Чоловіків затримали поблизу прикордонного пункту Порубне. Фігуранти намагалися втекти з місця, але одного з них затримали, а іншого оголосили в розшук.

Їм оголосили про підозру за «незаконне переправлення осіб через кордон України».  

Чоловікам загрожує позбавлення волі терміном від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що завдяки схемі за кордон вдалося переправити понад трьох десятків чоловіків, котрі підлягають мобілізації.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ