У світі продовжує лютувати епідемія небезпечного коронавірусу, випадки захворювання були зафіксували в понад 100 державах, а віднедавна Уряди почали запроваджувати заходи безпеки з метою повпливати на ситуацію.

Відтак в УГКЦ заявили, що необхідно дотримуватися усіх розпоряджень влади та закликали людей похилого віку та батьків з маленькими дітьми утриматися від відвідування церковних служб під час карантину через коронавірус.

Про це повідомила пресслужба церкви.

Зокрема Блаженніший Святослав, отець і глава УГКЦ зауважив, що наразі цілком виправдано можна не цілувати та не торкатися ікон.

Він наголосив, що в храмах усім необхідно дотримуватися правил особистої гігієни.

Також священник уточнив, що  під час Великого Посту вірянам варто слідувати молитовному правилу, а усю необхідну інформацію можна отримати завдяки сучасним засобам комунікації.

Крім того, отець закликав з розумінням ставитися до осіб , які захворіли на коронавірус або тих, хто має підозру щодо даної хвороби.

Зокрема отець Святослав нагадав, що людям, які мають погане самопочуття або знають, що контактували з особою хворою на COVID-19 варто самоізолюватися та звернутися до медиків.

Як писав «Вголос», поширення коронавірусу в світі: ВООЗ оголосила пандемію.

ІА "Вголос": НОВИНИ