Останнім часом на Прикарпатті активізувалися ведмеді. Про нашестя тварин повідомили в адміністрації Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарств.

Наразі відомо про те, що бурих ведмедів виявили у лісових масивах Коломийського, Тисменицького та Косівського районів. Мешканців прилеглих населених пунктів закликали бути обережними та не ходити до лісу.

У Печеніжівському лісництві (Коломийський район) ведмідь зруйнував пасіку. Тварина знищила 14 вуликів з бджолами.

Ще один клишоногий вбив чотирьох диких кабанів. Інцидент стався минулих вихідних в селі Узин (Тисменицький район). У Космацькому лісництві ведмідь роздер корову.

Як поводитися в місцях, де живуть ведмеді:

  • говоріть голосно;
  • створюйте шум – свистіть, плескайте в долоні або ж носіть свисток;
  • після відпочинку не можна залишати сміття та харчі, щоб ведмеді не звикали до їжі.
Якщо ж ви зустрілися з небезпечною твариною, то у жодному разі не можна втікати. Потрібно зберігати спокій. Фахівці радять не обертатися до ведмедя спиною та повільно відходити назад.

Камінням, палицею чи різкими рухами відганяти хижака не рекомендують, адже невідомо, якою буде реакція тварини.

Відійти на безпечну відстань від ведмедя можна, якщо кинути йому якусь зі своїх речей. Це на певний час зацікавить тварину.

Нагадаємо, у Румунії ведмідь вибіг на гірськолижну трасу та почав переслідувати чоловіка. Інструктор зумів відвести тварину від інших лижників, згодом інтерес ведмедя зник і той повернувся до лісу.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ