Про це під час брифінгу у вівторок, 7 листопада, розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За його словами, це одна із найважливіших програм з інфраструктурної групи проектів, які реалізовуватимуть на території нашої області у 2018 році. В інші дві групи входять програми економічного та соціального спрямування.  

Серед групи інфраструктурних програм директор департаменту виокремив також Програму обласного конкурсу мікропроектів. «Пропонуємо у 2018 році забезпечити фінансування у межах цієї програми у сумі 100 млн грн, – зазначив Роман Филипів. Також виділив би Комплексну програму розвитку паливно-енергетичного комплексу, зокрема складову, що стосується енергозбереження у бюджетній сфері Львівщини. Фінансування по цій складовій становить близько 30 млн грн».

За його словами, серед програм, спрямованих на розвиток економіки, варто виділити Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу. Вона полягає у наданні пільгових кредитів та відшкодуванні відсотків за кредитами, виданими підприємцям сектору АПК. Обсяг її фінансування становить понад 19 млн грн. Також акцентував чиновник і на Програмі підвищення конкурентоспроможності Львівської області, спрямованої на підтримку малого бізнесу.

«Третя група – соціальні програми, зокрема Програма розвитку освіти Львівщини, Комплексна програма охорони здоров'я, а також програми, спрямовані на соціальну підтримку окремих категорій населення тощо», – резюмував Роман Филипів.

Нагадаємо, наступного року на Львівщині реалізовуватимуть 35 галузевих обласних програм. Загальний обсяг їх фінансування становить 1 млрд 387 млн грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ