У селі Кунин Здолбунівського району, що на Рівненщині, релігійна громада МП вирішила приєднатися до Православної церкви України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

За його словами, збори відбулися у храмі після служби. Участь у них взяли виключно парафіяни храму МП. Представники сусідньої релігійної громади не втручалися.

«Але, знайшлися інші, хто захотів втрутитися. Посеред служби до храму зайшли три чоловіки, один з яких - настоятель храпу РПЦ в Мізочі атєц Алєксандр (Александр Карпюк) - екс-благочинний Здолбунівського благочиння МП, екс-депутат райради від «Партії регіонів», написав голова Здолбунівської РДА. - Я не був свідком розмови атца Алєксандра з громадою, проте учасники зустрічі переповідають, що розмова, чомусь, не склалася з самого початку. А закінчилася вона зверненням атца Алєксандра до парафіян приблизно такого змісту: «То що, ви мене, священика, з храму за барки виставляти будете?».

Та додав: «Зрештою, збори відбулися. Із 55 присутніх «за» перехід в ПЦУ проголосувало 52 парафіяни. Рішення прийнято. Це були перші збори в нашому районі, які проходили в селі, де є дві православні релігійні громади, при цьому одна не втручалася у внутрішні справи іншої».

Як писав “Вголос”, на Житомирщині митрополит Московського патріархату Овруцький і Коростенський Віссаріон здійснює тиск на священиків, які прийняли рішення про перехід до Православної церкви України.

Раніше московські попи на Вінниччині привезли парафіян-“тітушок” та зірвали голосування за перехід до ПЦУ.

Також попри погрози церковна громада села Карапчева Вижницького району Чернівецької підтримала перехід з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

ІА "Вголос": НОВИНИ