Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«Спільними зусиллями правоохоронців України та Республіки Польща вдалось ліквідувати міжнародний транскордонний канал незаконного переміщення з України до Польщі товарів, в тому числі тютюнових виробів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що злочинці використовували літак «Ан-2». Його було затримано на закинутій злітно-посадковій смузі поблизу одного з сіл Рівненської області. Літак обшукали та вилучили як речовий доказ.

«Встановлено ряд причетних осіб з числа громадян України та Польщі, задокументовано факт організації останніми каналу протиправної діяльності, сплановано та проведено спільні дії по його ліквідації», – кажуть правоохоронці.

В рамках розслідування прикордонники разом з СБУ провели обшуки помешкань фігурантів у Волинській, Хмельницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

«Під час обшуків вилучено ряд предметів та документів, зокрема топографічні карти з нанесеними маршрутами, плани-схеми польотів, радіостанції, документація на літак, й інші предмети, що вказують на причетність п’ятьох фігурантів кримінального провадження до вчинення протиправних дій», – зазначено в повідомленні.

Фігурантам, один з яких залучався до  пілотування «Ан-2», інкримінують порушення правил міжнародних польотів.

Досудове розслідування вже завершено, справу передали до Рівненського міського суду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ