Кабмін оголосив конкурс на нові посади у 10 міністерствах. Зарплата – до 50 тисяч гривень. Стати держслужбовцем може кожен охочий, для цього необхідно пройти конкурс, – пише ТСН.

Під час конкурсу враховуватимуть фаховість претендента на посаду, чи зможе він змінити країну на краще і чи є патріотом держави.

Конкурс відкритий як для новачків, так і для тих, хто зараз працює в міністерстві. Проводиться він в кілька етапів: спочатку перевірка на володіння державною мовою, заповнення декларації, потім іспит на знання законів, тестування на аналітичне мислення, практична гра та співбесіда. Спеціалісти радять підготуватися до конкурсу, змоделювати для себе, що саме буде робити у міністерстві, які проблеми вирішуватиме.

На деякі посади потрапити можливо навіть без досвіду роботи - достатньо буде вищої освіти, вільне володіння державною мовою. І, звісно, велике бажання працювати на свою державу.

Також уряд запустив спеціальний портал, де розміщуватимуть актуальні вакансії.

Як писав раніше «Вголос», Кабінет Міністрів України у межах реформи державної служби оголошує проведення кадрових конкурсів на нові посади державної служби у 10-ти міністерствах, Секретаріаті Кабміну, а також в низці інших відомств.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ