Держдума росії ввела в Кримінальний кодекс поняття «мобілізація» і «воєнний час», «збройний конфлікт», а також схвалила законопроєкт про відопвідальність за дезертирство під час мобілізації, або у воєнний час.

Про це повідомляє видання «Холод» та російське пропагандистське видання «РИА Новости».

 Пакет поправок до законопроєкту про внесення змін до КК РФ, ухвалений у першому читанні в липні, включає нові статті: «Добровільна здача в полон» (стаття 352.1) і «Мародерство» (стаття 356.1).

Згідно з нововведеннями, за здачу в полон (якщо немає ознак державної зради) загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі. За мародерство – до 15 років колонії.

Видання зазначає, що в цих статтях є обставини, які обтяжують покарання, – «у період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час» (стаття 63).

Зокрема, якщо військовий залишив частину в цей час на термін до 10 днів, то йому загрожує до 5 років в'язниці. Якщо залишив частину на місяць – то 7 років ув'язнення, а якщо більше місяця – то 10 років.

Як писав «Вголос», у перехоплених ГУР МО розмовах, бойовик з так званої «ДНР» на Херсонському напрямку повідомив своїй дружині про прорив українських військ та поскаржився, що «командування сказало стояти до останнього. Хто відійде – буде дезертиром».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

На Донеччині прикордонники «перетворили на потопельників» російських диверсантів

Українські військові біля Нової Каховки потопили баржу із окупантами і технікою

Удари по базах окупантів у Новоайдарі та Сватовому: стали відомі подробиці

ІА "Вголос": НОВИНИ