У країні-агресорці рф сподіваються, що восени 2022 року їм вдасться «приєднати» до себе нові території – тимчасово окуповані у війні регіони України. Найближчим часом російський парламент має намір розглянути це питання.

Таку думку висловив голова Комітету ради федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас.

Нею він поділився у своєму Telegram-каналі.

Політик заявив, що ця тема для парламенту РФ «може стати першорядною».

«Цілком припускаю, що найважливішим завданням осінньої сесії парламенту цього року стане інтеграція нових територій до правового простору Російської Федерації», – написав Клішас.

Які саме «нові території» РФ спробує «інтегрувати» до свого складу, російський політик не став уточнювати. Але відомо, що країна-агресор націлилася на «повний контроль» не лише над Донбасом, а й Херсонською, Запорізькою областями України, частина територій яких перебуває під тимчасовою окупацією путінських військ. Пропагандисти сподіваються на проведення там псевдореферендумів.

Раніше «член головної ради адміністрації Запорізької області» колаборант Володимир Рогов заявив, що так зване народне голосування про статус регіону може відбутися у першій половині вересня.

Додамо, російські війська обстріляли позиції українських захисників у Запорізькій області із танкового озброєння, реактивної та ствольної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Окрім цього окупанти обстріляли два мирних селища.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ