На сайти державних органів України з 6 по 12 травня було здійснено майже 8 тис. хакерських атак, більшість – на сайт Офісу президента.

Про це інформує Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

«Системою захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет були заблоковані 7 908 різних видів атак, 99% з яких – мережеві атаки прикладного рівня. Також були заблоковані 18 DDoS – атак (більшість – на сайти Офісу президента України)», – йдеться в повідомленні.

Протягом 6-12 травня система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу зафіксувала 10,9 тис. підозрілих подій.

Більшість з них стосуються виявлення нестандартних протоколів або подій (45%), спроб мережевого сканування (23%), виявлення мережевого трояна (16%) і спроб отримання прав адміністратора (10%).

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3 207 кіберінцидентів.

Близько 98% оброблених інцидентів належать доменній зоні UACOM.

Основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого програмного забезпечення (94% від загальної кількості) і фішингу (до 4%).

Як відомо, нещодавно федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера, обвинуваченого у зломі комп’ютерної системи Бундестагу в 2015 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ