У структурі податкових надходжень до міського бюджету Львова податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) становить левову частку — 64%. Про це заявив на сторінці в Facebook секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

Лопачак зазначив, сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали відразу два рішення, які дозволять допомогти підприємцям.

Перше рішення — затвердили зміни в положення про відшкодування бізнесу частини відсотків за кредитами. Зокрема, збільшили термін кредитування та допрацювали порядок перерахування коштів банкам.

Друге рішення — вдосконалили програму ваучерної підтримки малих підприємств та фізичних осіб-підприємців. Вона передбачає компенсацію бізнесу за витрати на розвиток (енергозбереження, маркетингові, консультаційні, брендингові, рекламні та інші потреби).

«Подавши заявку у міську раду, підприємці зможуть повернути собі 50% витрачених коштів (але не більше, ніж 50 тисяч гривень). Однак, є умови: підприємство чи підприємець мають бути зареєстровані на території Львівської ОТГ, не повинні мати жодної податкової заборгованості і мусять виготовляти якусь продукцію. Заявки розглядатиме спеціальна комісія, створена в ЛМР з числа депутатів і працівників виконавчих органів ради. Сподіваємось, таким чином зможемо хоча б частково компенсувати ті втрати, яких підприємці зазнали унаслідок пандемії», - розповів Маркіян Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ