Рашистські окупанти активізували наступальні дії на Сході України.

Про це повідомляють у Генеральному Штабі ЗСУ.

«Фіксуються ознаки початку наступальної операції в Східній операційній зоні. У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор на окремих напрямках активізував наступальні та штурмові дії», – йдеться в повідомленні.

Загарбники продовжують формувати додаткові підрозділи на території Ростовської області та на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим. Ці підрозділи планують використовувати для підтримки бойових дій основних сил у другому ешелоні: охорони адміністративних будівель та важливих об’єктів інфраструктури на захоплених територіях. 

Очікується продовження спроб наступу на напрямках Ізюм - Слов’янськ та Ізюм - Барвінкове. 

“На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання окупаційних військ продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь”, – зазначають в Генштабі.

Також, як повідомляють військові, окупанти активізували наступальні дії на Сєверодонецькому, Попаснянському, Курахівському та Запорізькому напрямках.

Тривають бої за Маріуполь. Ворог проводить штурмові дії в районі морського порту.

Агресор не припиняє спроби встановити повний контроль над територією Херсонської області. Веде бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка, але успіху не має.

“Корабельні угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують ізоляцію морського узбережжя нашої держави, а також ведення розвідки”, – повідомляють українські військові.

У Генштабі зазначають, що на зайнятих територіях ворог  викрадає та вивозить до російської федерації обладнання, техніку та вироблену продукцію місцевих підприємств, мінує поля сільськогосподарського призначення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ